Germania preia controlul a trei rafinării ruseşti de petrol deţinute de Rosneft

Germania preia controlul asupra a trei rafinării deţinute de ruşi în ţară pentru a asigura securitatea energetică înainte de intrarea în vigoare a embargoului asupra petrolului din Rusia anul viitor, au declarat vineri oficiali.

2886 afișări
Imaginea articolului Germania preia controlul a trei rafinării ruseşti de petrol deţinute de Rosneft

Ministerul Economiei a precizat într-o declaraţie că Rosneft Deutschland GmbH şi RN Refining & Marketing GmbH vor fi puse sub administrarea Agenţiei Federale de Reţele din Germania. Ca urmare, agenţia va controla şi acţiunile companiilor în trei rafinării: PCK Schwedt, MiRo şi Bayernoil, situate în estul şi sudul ţării, informează AP.

Rosneft reprezintă aproximativ 12% din capacitatea de rafinare a petrolului din Germania, importând în fiecare lună petrol din Rusia în valoare de câteva sute de milioane de euro, a precizat ministerul.

Ministerul Economiei a precizat că această măsură va contribui la asigurarea continuităţii aprovizionării cu energie şi că iniţial urma să dureze şase luni.

Rosneft a precizat anterior că nu are intenţia de a pune capăt importului de petrol rusesc prin conducta Druzhba, în pofida unui embargou iminent al UE care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Ministerul a precizat că va fi anunţat şi un plan pe termen lung pentru viitorul rafinăriei PCK din Schwedt, care are aproximativ 1.200 de angajaţi şi care furnizează produse petroliere unei mari părţi din nord-estul Germaniei, inclusiv Berlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici