GM a numit o femeie în funcţia de CEO, pentru prima oară în istoria companiei

General Motors (GM) a numit o femeie în funcţia de director general al grupului, pentru prima oară în istoria producătorului auto american, Marry Barra urmând să îl înlocuiască în ianuarie pe actualul CEO Dan Akerson.

192 afișări
Imaginea articolului GM a numit o femeie în funcţia de CEO, pentru prima oară în istoria companiei

GM a numit o femeie în funcţia de CEO, pentru prima oară în istoria companiei

Schimbarea face parte dintr-o amplă reorganizare a managementului GM, care include numirea lui Tim Solso ca preşedinte, care va prelua din atribuţiile actualului director general, transmite MarketWatch

Akerson intenţionează să plece din companie pe 15 ianuarie, cu câteva luni mai devreme decât era planificat, după ce soţia sa a fost diagnosticată cu o formă avansată de cancer.

"Voi pleca cu marea satisfacţie dată de ceea ce am realizat, cu un mare optimism în privinţa viitorului şi cu marea mândrie că readucem General Motors la nivelul de creator de standarde în industria auto globală", a afirmat marţi Akerson într-un mesaj adresat angajaţilor.

În ultimele câteva luni au circulat zvonuri conform cărora GM este pregătit să îşi restructureze conducerea executivă şi că Barra este candidatul probabil. În luna septembrie, Akerson a spus la un eveniment în Detroit că se aşteaptă ca o femeie să conducă la un moment dat unul dintre producătorii de automobile din Detroit.

"Nu ştiu când, dar cred că există un număr incredibil de femei talentate în industria automobilelor, în mod sigur la General Motors. Este inevitabil", a arătat Akerson.

Decizia GM a venit la o zi după ce Trezoreria SUSA a vândut acţiunile pe care le mai deţinea la producătorul auto, punând capăt oricărei implicări a guvernului în companie. Trezoreria a primit o participaţie la GM în urma programului guvernamental de salvare a grupului de la faliment.

Barra şi-a început cariera la GM în 1980, înainte de a împlini 20 de ani. La acea dată, era studentă la divizia Pontiac Motor a General Motors Institute, de la Kettering University, absolvind cu specialitatea de inginer în domeniul electric.

Ea a intrat pe lista posibililor CEO atunci când Akerson a transferat-o de pe postul de vicepreşedinte pentru resurse umane la director global pentru dezvoltarea produselor. Ulterior, atribuţiile sale au fost extinse şi la achiziţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici