Google cumpără Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde dolari

Google cumpără Motorola Mobility Holdings pentru circa 12,5 miliarde de dolari, preluare care îi conferă acces la patente în domeniul tehnologiei wireless, necesare pentru a concura mai eficient cu Apple pe piaţa smartphone.

830 afișări
Imaginea articolului Google cumpără Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde dolari

Google cumpără Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preţul convenit, de 40 de dolari pe acţiune, este cu 63% peste cotaţia înregistrată de titlurile Motorola la închiderea tranzacţiilor de vineri de la bursa din New York.

Acţiunile Motorola au crescut cu 59% în urma anunţului, în timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii bursei new-yorkeze.

Google, al cărui sistem de operare Android este instalat pe telefoane fabricate de Motorola Mobility şi companies precum Samsung Electronics, a obţinut astfel patente necesare să concureze mai eficient iPhone-urile Apple.

La începutul acestei luni, Google nu a reuşit să cumpere mii de patente de la compania falimentară Nortel.

Directorul juridic al Google, David Drummond, a acuzat Microsoft, Apple, Oracle şi alte companii că s-au coalizat pentru a împiedica ascensiunea Android, prin achiziţia de pantente.

Tranzacţia va fi finalizată la sfârşitul lui 2011 sau începutul anului viitor, iar Motorola Mobility va fi condusă ca o afacere separată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici