Google deschide în acest an un birou în România

Google, deţinătorul motorului de căutare cu acelaşi nume, va deschide în acest an un birou în România, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Amelia Creţu, Agency Relationship Manager Google pentru Europa de Sud-Est, Orientul Mijlociu şi Africa.

121 afișări
Imaginea articolului Google deschide în acest an un birou în România

Google deschide în acest an un birou în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Spre finalul anului sperăm să avem un birou în România. Deocamdată nu ştim sigur când şi câţi angajaţi vor fi. Procedura de recrutare e în desfăşurare", a declarat Creţu.

Potrivit reprezentantului Google, circa 90% dintre cei 7,5 milioane de utilizatori ai Internetului din România folosesc motorul de căutare google.ro.

Creţu a mai spus că în România circa 10.000 de pagini de Internet au implementat serviciul de publicitate online AdWords, deţinut de Google.

Compania a înfiinţat o firmă în România, Google Bucharest, societate cu răspundere limitată, cu un capital social de 200 lei. Firma, înregistrată la 15 ianuarie 2008, este administrată de cinci persoane fizice, respectiv trei cetăţeni americani, unul britanic şi unul irlandez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici