Google este aproape să încheie un litigiu cu UE, scăpând astfel de o amendă de până la 5 mld. dolari

Google şi autorităţile europene de reglementare sunt aproape de un acord amiabil care ar pune capăt unei investigaţii de trei ani privind practicile anticoncurenţiale şi ar scăpa compania americană de o amendă de până la 5 miliarde de dolari, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Reuters.

255 afișări
Imaginea articolului Google este aproape să încheie un litigiu cu UE, scăpând astfel de o amendă de până la 5 mld. dolari

Google este aproape să încheie un litigiu cu UE, scăpând astfel de o amendă de până la 5 mld. dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două părţi sunt aproape de o înţelegere, iar o decizie ar putea fi anunţată în următoarele zile sau cel târziu în câteva săptămâni, a spus una dintre surse.

O a doua sursă a confirmat că urmează să fie anunţată o hotărâre privind investigaţia. Propunerea Google, a treia după ce precedentele au fost respinse de Comisia Europeană, este mult mai bună, a adăugat sursa citată.

Propunerea Google include angajamente privind comportamentul faţă de rivali şi utilizarea materialelor altor furnizori de conţinut. Comisia a acuzat Google că şi-a favorizat propriile produse în rezultatele oferite pentru căutările online, în detrimentul concurenţei.

În a doua ofertă de acord amiabil, respinsă de Comisie, compania a propus să permită rivalilor să-şi prezinte logourile şi linkurile într-o casetă uşor vizibilă, în timp ce furnizorii de conţinut ar urma să decidă ce anume din produsele lor poate folosi Google. De asemenea, agenţiile de publicitate ar fi avut posibilitatea să-şi transfere mai uşor campaniile pe platformele concurente, precum Yahoo şi Bing.

Autorităţile europene nu vor mai cere opinia a 125 de concurenţi direcţi şi terţi, inclusiv Microsoft, care au comentat asupra propunerilor anterioare, întrucât are o imagine clară asupra opiniei acestora, a spus una dintre surse.

Google a reuşit să evite şi în Statele Unite o amendă din partea autorităţilor antitrust, într-o anchetă similară cu cea a autorităţilor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici