Google ÎNCHIDE propria reţea de socializare după ce a ascuns o vulnerabilitate MASIVĂ, care a expus datele personale ale utilizatorilor

Compania Google a decis închiderea reţelei de socializare online Google+ după ce au fost dezvăluite datele private a sute de mii de utilizatori, afirmă surse citate de CNBC şi The Verge.

6234 afișări
Imaginea articolului Google ÎNCHIDE propria reţea de socializare după ce a ascuns o vulnerabilitate MASIVĂ, care a expus datele personale ale utilizatorilor

Google ÎNCHIDE propria reţea de socializare după ce a descoperit o vulnerabilitate MASIVĂ, care a expus datele personale ale utilizatorilor

Surse citate de cotidianul The Wall Street Journal au declarat luni că Google, care face parte din trustul Alphabet, a expus datele private a sute de mii de utilizatori ai reţelei de socializare online Google+ şi nu a dezvăluit problema de teama sancţiunilor autorităţilor de reglementare.

O defecţiune de software a generat un acces potenţial la profilurile utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost remediată de tehnicienii Google în martie 2018.

Google a confirmat luni că probabil au fost expuse informaţii private precum nume, data naşterii, adrese de email, gen şi fotografii de profil, însă nu conţinutul conversaţiilor ori numere de telefon. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, subliniază Google.

În acest context, Google intenţionează să închidă versiunea generală a reţelei de socializare Google+ în cel mult zece luni, dar va menţine platforma G Suite, destinată clienţilor companiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici