Google lansează noi aparate mobile din gama Nexus pentru a concura mai eficient Apple

GOOGLE a anunţat luni o nouă tabletă şi un nou smartphone, din gama Nexus, folosindu-se de alianţele cu producătorii sud-coreeni de electronice Samsung Electronics şi LG Electronics pentru a concura mai eficient Apple.

925 afișări
Imaginea articolului Google lansează noi aparate mobile din gama Nexus pentru a concura mai eficient Apple

Google lansează noi aparate mobile din gama Nexus pentru a concura mai eficient Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul telefon, dezvoltat cu LG, are un ecran de 4,7 inci şi o cameră foto mai performantă, se arată într-un comunicat al Google, transmite Bloomberg.

Tableta, fabricată de Samsung, are un ecran cu rezoluţie mare şi un preţ de 399-499 de dolari, în funcţie de memorie.

Ambele produse fac parte din gama Nexus, care beneficiază de cele mai avansate funcţii ale sistemului de operare Android.

Google s-a extins în domeniul aplicaţiilor şi apratelor mobile pentru a reduce dependenţa de serviciile de căutare pe Internet.

În baza rezultatelor din trimestrul al doilea, Google este pe cale să genereze în acest an venituri de 8 miliarde de dolari din publicitatea destinată aparatelor mobile, a estimat Google pe 18 octombrie.

Android are cea mai mare cotă de piaţă în domeniul sistemelor de operare destinate aparatelor smartphone, dar Google este încă în urma Apple pe piaţa tabletelor.

"Marea problemă a Google este că Android, spre deosebire de smartphone-uri, nu ajunge nicăieri în cazul tabletelor", a declarat Carl Howe, analist la Yankee Group în Boston.

Google a mai adăugat noi funcţii pentru Nexus 7, o tabletă cu sistemul Android cu ecran de 7 inci, lansată în iunie în colaborare cu Asustek Computer din Taiwan.

Compania a realizat performanţe sub cele ale Apple în domeniul tabletelor parţial pentru că Android are mai puţine jocuri care pot şi descărcate, precum şi prea puţine aplicaţii destinate acestor aparate. Multe dintre aplicaţiile pentru tabletele cu sistemul Android sunt doar versiuni extinse ale celor pentru smartphone-uri, a arătat Michael Gartenberg, analist la compania de analiză a pieţei Gartner.

Apple a lansat săptămâna trecută iPad mini, o versiune mai mică a tabletei companiei, cu un ecran de 7,9 inci.

Potrivit Gartner, cota de piaţă a Apple pe segmentul tabletelor va creşte până în 2016 la 60%, de la nivelul de 58% estimat pentru acest an.

Android va avea o cotă de 30% în 2016, faţă de 40% în acest an.

În afară de Apple, Google mai concurează pe piaţa tabletelor cu Amazon şi Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici