Google: Tranzacţia Yahoo! - Microsoft ar putea dăuna libertăţii informaţiei pe Internet

Google, operatorul celui mai mare motor de căutare din lume, este îngrijorat că circulaţia liberă a informaţiilor pe Internet ar avea de suferit dacă Microsoft va reuşi să preia Yahoo!.

8 afișări
Imaginea articolului Google: Tranzacţia Yahoo! - Microsoft ar putea dăuna libertăţii informaţiei pe Internet

Google: Tranzacţia Yahoo! - Microsoft ar putea dăuna libertăţii informaţiei pe Internet

În luna februarie, Microsoft a făcut o ofertă de 44,6 miliarde de dolari pentru preluarea Yahoo!, dar propunerea a fost respinsă, pe motiv că subevaluează mult compania.

"Preluarea Yahoo! de către Microsoft ne-ar provoca îngrijorare. Sperăm că tot ce vor face va fi în spiritul libertăţii Internetului, dar am îndoieli că va fi aşa", a declarat directorul general al Google, Eric Schmidt.

El a făcut referire la trecutul Microsoft şi "la lucrurile pe care le-a făcut, care au produs tuturor dificultăţi", dar nu a oferit exemple.

Justiţia europeană a confirmat, anul trecut, o decizie adoptată în 2004, conform căreia Microsoft a abuzat de poziţia dominantă deţinută pe piaţă de sistemul de operare Windows, iar grupul a primit o amendă de 497 de milioane de euro.

"Suntem îngrijoraţi că Microsoft ar putea lua decizii care ar fi în detrimentul Internetului", a mai spus Schmidt.

La începutul lunii martie, directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a declarat că va face tot ce îi va sta în putere pentru ca grupul să îşi majoreze cota de piaţă în raport cu Google în domeniul publicităţii online şi al serviciilor de căutare pe Internet.

Majoritatea analiştilor intervievaţi de Reuters consideră că Microsoft va reuşi să preia Yahoo!, dar mulţi dintre aceştia cred că achiziţia nu reprezintă cea mai potrivită cale de folosire a rezervelor ample de capital ale grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici