Google va concedia 4.000 de angajaţi de la Motorola Mobility, 20% din personal

Google vrea să reducă numărul angajaţilor Motorola Mobility Holdings cu 4.000 de posturi, reprezentând aproximativ 20% din personalul producătorului de smartphone-uri şi tablete, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

219 afișări
Imaginea articolului Google va concedia 4.000 de angajaţi de la Motorola Mobility, 20% din personal

Google va concedia 4.000 de angajaţi de la Motorola Mobility, 20% din personal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Google a cumpărat în acest an Motorola Mobility, pentru 12,5 miliarde de dolari, unii analişti speculând că motivaţia companiei a fost portofoliul uriaş de patente şi brevete deţinut de producătorul de smartphone-uri şi tablete, scrie Bloomberg.

Două treimi din concedieri vor avea loc în afara Statelor Unite, a precizat sursa citată.

Google vrea să închidă totodată aproximativ o treime din operaţiunile Motorola.

Compania va implementa schimbările în următoarele săptămâni şi şi-a informat duminică angajaţii privind concedierile.

"Motorola îi va ajuta să treacă peste această tranziţie dificilă şi va oferi pachete compensatorii generoase, precum şi servicii de reîncadrare pentru a-i ajuta să găsească noi locuri de muncă", se arată într-un comunicat al Motorola Mobility, care nu precizează numărul angajaţilor care vor fi concediaţi.

Directorul general al Google, Larry Page, care a preluat funcţia anul trecut, poartă o campanie de eficientizare a companiei, înaintând treptat spre piaţa hardware.

Google a reorganizat şi managementul Motorola Mobility, concediind 40% dintre vicepreşedinţii companiei, a mai afirmat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici