Grecia cumpără din Canada şapte avioane de stingere a incendiilor

Parlamentul grec a aprobat joi cumpărarea din Canada a şapte avioane de stingere a incendiilor pentru a-şi consolida apărarea împotriva incendiilor de vegetaţie, care au devastat ţara în ultimii ani, scrie Reuters.

96 afișări
Imaginea articolului Grecia cumpără din Canada şapte avioane de stingere a incendiilor

Grecia cumpără din Canada şapte avioane de stingere a incendiilor

Acordul adoptat de Parlament constă în cumpărarea a şapte avioane DHC-515 de la Canadian Commercial Corp pentru 361 de milioane de euro. Aeronavele vor fi livrate între 2027 şi 2030, potrivit acordului.

Două dintre avioane vor face parte din programul RescEU al UE, ceea ce înseamnă că Grecia le poate împrumuta altor ţări din UE în situaţii de urgenţă.

Incendiile de vară sunt de mult timp obişnuite în Grecia, dar temperaturile în creştere şi seceta au făcut ca acestea să fie mai frecvente şi mai mari şi au ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea guvernului de a limita pagubele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avioane,
incendii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici