Grecia estimează al doilea program de salvare la 110 miliarde euro, similar cu primul

Grecia estimează cel de-al doilea program internaţional de salvare de la faliment la circa 110 miliarde de euro, valoare similară cu cea a primului pachet financiar convenit cu un an în urmă.

252 afișări
Imaginea articolului Grecia estimează al doilea program de salvare la 110 miliarde euro, similar cu primul

Grecia estimează al doilea program de salvare la 110 miliarde euro, similar cu primul (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Premierul elen George Papandreou a indicat, la ieşirea de la summit-ul UE de la Bruxelles, că discuţiile se referă la o sumă similară cu cea a primului program de ajutor, care prevede acordarea unor împrumuturi de 110 miliarde de euro pe parcursul a trei ani.

În timpul summit-ului, Papandreou a obţinut promisiunea unui al doilea acord de sprijin până la începutul lui iulie, cu condiţia aprobării de către Parlamentul elen a unui noi plan de austeritate.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că "acordul este important pentru stabilizarea euro".

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că "până acum au fost depăşite toate obstacolele şi de fiecare dată catastrofa a fost evitată".

El a arătat că există dorinţa de salvare a euro, înclusiv în rândul băncilor şi altor creditori ai Greciei, aşteptaţi să participe la noul plan de ajutor pentru Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici