Grecia reduce cu până la 20% preţul la energie pentru companiile cu consum ridicat

Companiile elene din industriile cu consum intensiv de energie vor primi discounturi de până la 20% la preţul electricităţii timp de un an, cu posibilitatea extinderii pentru încă 12 luni, au anunţat autorităţile de la Atena, măsura vizând susţinerea companiilor în pericol de a opri activitatea.

155 afișări
Imaginea articolului Grecia reduce cu până la 20% preţul la energie pentru companiile cu consum ridicat

Grecia reduce cu până la 20% preţul la energie pentru companiile cu consum ridicat (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Conducerea Public Power Corporation (PPC), principalul producător şi distribuitor de energie din Grecia, a decis să scadă tarifele pentru marii clienţi, în contextul avertismentelor privind închiderea unor facilităţi de producţie, inclusiv din industria oţelului, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Statul elen, acţionar al PPC, a propus iar board-ul PPC a aprobat o reducere a tarifelor de 10% pentru companiile care consumă cantităţi mari de energie. În cazul celor cu un consum de peste 1.000 GWh, se va aplica o reducere suplimentară de încă 10%.

Guvernul se aşteaptă ca pierderile estimate din această măsură, de circa 75 de milioane de euro, să fie compensate de reluarea activităţii la unele facilităţi de producţie oprite, precum şi de plata la timp a facturilor.

De asemenea, PPC va oferi marilor companii un discount de 25% la preţurile energie pe timpul nopţii şi în weekend-uri.

Grecia este afectată de o reccesiune severă de mai mulţi ani, dar estimează că economia va reveni pe creştere în acest an.

Statul elen s-a aflat aproape de colaps financiar în 2010, după ce nu a mai putut refinanţa datoriile pe piaţa internaţională la dobânzi sustenabile, din cauza îndatorării foarte ridicate.

Guvernul a evitat intrarea în incapacitate de plată prin două pachete de împrumuturi de la zona euro şi FMI, totalizând peste 200 de miliarde de euro, dar condiţionate de măsuri dure de austeritate, care au agravat criza economică a ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici