Grecia va verifica pensiile primite de 500.000 de văduve, pentru a identifica beneficiarii ilegali

Grecia va începe în curând o investigaţie privind pensiile de urmaş primite de văduve, fiind vizate 500.000 de persoane, pentru a determina dacă unii beneficiari au încasat bani ilegal, a declarat ministrul Muncii, Yiannis Vroutsis, în parlamentul de la Atena.

199 afișări
Imaginea articolului Grecia va verifica pensiile primite de 500.000 de văduve, pentru a identifica beneficiarii ilegali

Grecia va verifica pensiile primite de 500.000 de văduve, pentru a identifica beneficiarii ilegali

Guvernul este optimist că pensiile încasate ilegal vor fi treptat eliminate prin implementarea unui sistem de verificare numit Ariadne, o nouă bază de date folosită pentru colectarea de date privind situaţia beneficiarilor din patru surse diferite, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Noul sistem ar putea aduce economii pentru statul elen de circa 480 de milioane de euro anual, potrivit estimărilor oficiale.

Autorităţile au oprit plata a peste 50.000 de pensii în ultimii doi ani, după ce au descoperit nereguli.

Grecia a fost nevoită să adopte măsuri dure de austeritate în ultimii ani, între care reduceri de pensii şi salarii, concedieri în sectorul public şi majorări de taxe.

Măsurile au fost impuse de creditorii internaţionali, zona euro şi FMI, în schimbul a două pachete de împrumuturi, totalizând 240 de miliarde de euro.

Potrivit estimărilor, Grecia va rămâne şi în acest an în recesiune, pentru al şaselea an consecutiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici