Grecia va vinde şi companiile naţionale de petrol şi gaze, în programul de privatizări

Grecia a inclus, în planul de privatizare convenit de guvernul elen cu instituţiile financiare internaţionale, acţiunile deţinute de stat la cea mai mai mare companie de rafinare petrolieră din ţară şi la cele două companii naţionale de gaze, potrivit unui raport al UE şi FMI obţinut de Reuters.

260 afișări
Imaginea articolului Grecia va vinde şi companiile naţionale de petrol şi gaze, în programul de privatizări

Grecia va vinde şi companiile naţionale de petrol şi gaze, în programul de privatizări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grecia va vinde în primul trimestru al anului viitor cele 35,5% din acţiunile Hellenic Petroleum aflate în proprietatea statului, potrivit unei liste provizorii de active care urmeză să fie privatizate.

Hellenic Petroleum este listată la bursa de la Atena şi are o capitalizare de piaţă de 2,06 miliarde euro.

Compania operează rafinării în Grecia şi Macedonia şi benzinării în mai multe ţări din sud-estul Europei şi în Cipru.

Cel mai mare acţionar al Hellenic Petroleum este POIH Investment, cu o participaţie de 41%.

Potrivit listei cuprinse în raportul citat, Grecia va vinde, separat, în trimestrul al patrulea, 55% din acţiunile compainei naţionale de gaze DEPA şi 31% din capitalul operatorului naţional al reţelei de transport al gazelor naturale DESFA.

Grecia vrea să strângă 50 miliarde euro din privatizări până în anul 2015, pentru a-şi achita o pate din datorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici