Grecii se tem că noul acord de susţinere financiară va limita suveranitatea ţării

Majoritatea grecilor au avut o reacţie negativă la noul acord european de susţinere financiară a Greciei, întrucât consideră că va afecta suveranitatea ţării, potrivit unui sondaj citat de Reuters.

525 afișări
Imaginea articolului Grecii se tem că noul acord de susţinere financiară va limita suveranitatea ţării

Grecii se tem că noul acord de susţinere financiară va limita suveranitatea ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, 60% dintre persoanele intervievate cred că acordul va avea un efect negativ.

Sondajul, publicat de ziarul To Vima, a fost efectuat imediat după acordul liderilor din zona euro de acordare a unui nou sprijin financiar de 130 de miliarde de euro Greciei.

Pachetul de sprijin prevede ca băncile, fondurile de pensii şi asigurătorii să accepte o reevaluare în scădere a datoriilor Greciei cu 50%, astfel încât acestea să ajungă la 120% din PIB până în 2020.

Datoriile totale ale Greciei, de peste 350 miliarde de euro, vor atinge la sfârşitul acestui an 160% din PIB, potrivit estimărilor.

Circa jumătatea dintre participanţii la sondaj consideră că acordul semnat la Bruxelles reprezintă o lovitură pentru suveranitatea Greciei, întrucât conferă UE şi FMI un control mai mare asupra economiei ţării.

Numai 36% dintre cele 1.009 de persoane intervievate au spus că acordul este un factor pozitiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici