Grupul MOL şi-a extins portofoliul de explorări prin obţinerea de noi licenţe în Ungaria şi Norvegia

Grupul MOL, care este prezent şi în România, a obţinut şase noi licenţe în cea de-a patra rundă de licitaţii din Ungaria, dublându-şi suprafaţa de explorare din această ţară. MOL Norvegia a participat la cea mai recentă rundă de licenţiere APA şi a obţinut patru licenţe, una cu drept de operare.

168 afișări
Imaginea articolului Grupul MOL şi-a extins portofoliul de explorări prin obţinerea de noi licenţe în Ungaria şi Norvegia

Grupul MOL şi-a extins portofoliul de explorări prin obţinerea de noi licenţe în Ungaria şi Norvegia. MOL a obţinut şase noi licenţe în cea de-a patra rundă de licitaţii din Ungaria, dublându-şi suprafaţa de explorare din această ţară. MOL Norvegia a participat la cea mai recentă rundă de licenţiere APA (Award in Predefined Areas) şi a obţinut patru licenţe în Platoul Continental Norvegian, dintre care una cu drept de operare, se arată într-un comunicat al grupului.

Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.

MOL a câştigat şase noi licenţe în cea de-a patra rundă de licitaţie pentru explorarea hidrocarburilor din Ungaria iar contractele de concesiune au fost semnate de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Naţionale şi de cei ai MOL. Ca urmare, MOL poate începe explorarea hidrocarburilor pe o suprafaţă de aproximativ 4.200 de kilometri pătraţi, în zonele Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-Vest şi Zala-Vest, care se adaugă suprafeţei de aproximativ 4.200 de kilometri pătraţi deja acoperită prin decizii ale autorităţii miniere şi concesiuni deja obţinute.

MOL vizează atât zone în care deja au loc activităţi de explorare precum şi zone noi, care sunt rezultatul studiului nostru în desfăşurare privind Bazinul Trans-Panonic.

Separat, s-a anunţat anterior că Ministerul norvegian al Petrolului şi Energiei a acordat 4 licenţe către MOL Norvegia în Platoul Continental Norvegian, în cadrul rundei de licenţiere din 2016 APA (Award in Pre-Defined Areas), inclusiv o licenţă care cuprinde drept de operare. MOL a primit drept de operare şi într-o zonă adiţională în regiunea Mandal (Mandal High Area), una dintre regiunile-cheie pentru MOL Norvegia din această ţară.

Partenerii în licenţa nou primită sunt Statoil şi Petoro AS, principalele companii de petrol şi gaze din Norvegia. De asemenea, MOL s-a alăturat cu succes în trei licenţe care sunt operate de AkerBP.

Berislav Gašo, Vicepreşedinte Executiv responsabil pentru operaţiunile de Upstream în cadrul Grupului MOL, a declarat: „Suntem bucuroşi că am concurat cu succes în cele mai recente runde de licenţiere în două dintre ţările-cheie pentru noi, dublând suprafaţa noastră de explorare din Ungaria şi adăugând perspective interesante pentru Norvegia alături de parteneri de talie mondială. Sunt încrezător că extinderea portofoliului nostru de explorare din Europa Centrală şi de Est şi din Norvegia va sprijini eforturile pentru înlocuirea rezervelor pentru Grup”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici