Guvernele din zona euro şi băncile încep discuţii pentru un nou ajutor financiar destinat Greciei

Guvernele din zona euro vor începe miercuri discuţii cu investitorii privaţi care deţin obligaţiuni ale Greciei pentru o participare voluntară a acestora într-un al doilea pachet de ajutor financiar destinat statului elen, a declarat o sursă din executivul german.

355 afișări
Imaginea articolului Guvernele din zona euro şi băncile încep discuţii pentru un nou ajutor financiar destinat Greciei

Guvernele din zona euro şi băncile încep discuţii pentru un nou ajutor financiar destinat Greciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toate grupurile bancare şi de asigurări importante din Germania care ar putea contribui la o soluţie privind sectorul privat vor participa la negocieri, a spus sursa.

"Ministerul german de Finanţe a invitat băncile şi asigurătorii pentru discuţii la nivelul unui grup de lucru la Frankfurt", a afirmat sursa citată, adăugând că acelaşi tip de consultări vor începe şi în alte state din zona euro.

Guvernele din zona euro analizează un al doilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, în perioada 2011-2014, în valoare de până la 120 miliarde de euro, inclusiv o contribuţie de circa 30 de miliarde de euro a sectorului privat în baza unei adaptări pentru statul elen a Iniţiativei de la Viena, care a vizat în periaoda crizei financiare mai multe state din Europa de Est.

Cancelarul german Angela Merkel a fost criticat în presa germană pentru concesii făcute în urma unei întâlniri cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

Merkel a acceptat ca orice participare a sectorului privat să fie pe baze voluntare şi să respecte cerinţele Băncii Centrale Europene.

Băncile germane şi-au evaluat expunerea la 10-20 de miliarde de euro, iar asigurătorii la mai puţin de şase miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici