Guvernul a aprobat un plan pentru redresarea activităţii companiei naţionale "Poşta Română"

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Comunicaţiilor, un plan pe cinci ani care prevede măsuri de redresare a activităţii Poştei Române, precum creşterea veniturilor prin diversificarea produselor, pentru a transforma compania într-una profitabilă, a anunţat MCSI.

159 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat un plan pentru redresarea activităţii companiei naţionale "Poşta Română"

Guvernul a aprobat un plan pentru redresarea activităţii companiei naţionale "Poşta Română"

„Planul strategic cuprinde un set de măsuri printre care cele mai importante vizează: creşterea veniturilor prin diversificarea produselor şi serviciilor, utilizarea eficientă a fondurilor anuale primite de la Uniunea Poştală Universală (UPU), bani care nu au fost folosiţi niciodată deşi, în fiecare an, 200.000 de dolari au fost puşi la dispoziţia companiei pentru dotări curente (cântare, scannere, cititoare de bare etc) şi renegocierea contractelor existente cu agenţii economici”, se arată în comunicatul publicat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

O altă măsură este reorganizarea companiei prin înfiinţarea centrelor de profit la nivel regional, conducerile locale urmând să gestioneze bugetul şi să atragă venituri destinate dezvoltării zonei respective.

Măsurile de redresare mai prevăd introducerea controalelor volum-tarif-încasări, analizarea tarifelor practicate, achiziţia de echipamente moderne şi tehnică de calcul şi prioritizarea investiţiilor în scopul efectuării dotărilor necesare desfăşurării activităţii la standardele impuse de piaţa de curierat.

Planul strategic de redresare a Companiei Naţionale „Poşta Română” se întinde pe cinci ani, are termene pentru fiecare etapă de implementare şi vine în completarea majorării capitalului social al companiei, proces care se află în desfăşurare, precizează MCSI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici