Guvernul cedează primarilor venituri din amenzile aplicate firmelor şi dreptul de a reevalua imobile

Guvernul va creşte autonomia financiară a unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi veniturile bugetelor locale prin cedarea integrală a sumelor provenite din amenzile aplicate firmelor şi dreptul de a calcula valoarea impozabilă a imobilelor din intravilan în raport cu valoarea lor de piaţă.

38 afișări
Imaginea articolului Guvernul cedează primarilor venituri din amenzile aplicate firmelor şi dreptul de a reevalua imobile

Guvernul cedează primarilor venituri din amenzile aplicate firmelor şi dreptul de a reevalua imobile (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Creşterea autonomiei financiare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a veniturilor bugetelor locale ale acestora reprezintă un capitol distinct în programul de guvernare al viitorului Cabinet, obţinut de MEDIAFAX.

Documentul stabileşte că acest principiu va fi realizat prin acordarea dreptului autorităţilor locale de a modifica nivelul impozitelor şi taxelor locale în funcţie de necesităţile locale şi gradul de suportabilitate al populaţiei, calcularea valorii impozabile a clădirilor şi terenurilor din intravilanul localităţilor prin raportarea la valoarea de piaţă a acestora, "acolo unde aceasta este vădit mai mare decât cea determinată prin formula actuală de calcul", şi revizuirea cotelor defalcate din impozitul pe venit în funcţie de noile competenţe transferate autorităţilor locale în cursul procesului de descentralizare.

Programul mai prevede alocarea integrală la bugetele locale a sumelor provenite din amenzile aplicate persoanelor juridice, întocmai ca în cazul celor provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici