- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul cere Parlamentului să adopte în regim de urgenţă legea de ratificare a acordului Nabucco
Guvernul a avizat, miercuri, proiectul de lege pentru ratificarea acordului încheiat în luna iulie între România, Austria, Ungaria, Turcia şi Bulgaria pentru realizarea proiectului Nabucco şi a decis ca actul normativ să fie trimis Parlamentului spre dezbatere în regim de urgenţă.
Guvernul cere Parlamentului să adopte în regim de urgenţă legea de ratificare a acordului Nabucco
Documentul a fost semnat în vara acestui an, la Ankara (Turcia), de către cei cinci premieri ai statelor implicate în realizarea proiectului, iar proiectul de lege privind ratificarea acordului a fost aprobat, miercuri, de Guvern.
Premierul interimar Emil Boc a cerut Secretariatului General al Guvernului ca proiectul de lege să fie transmis Parlamentului spre dezbatere în regim de urgenţă.
Guvernul demis are dreptul, în baza unei legi promulgate de şeful statului la începutul lunii decembrie, ca, în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, să iniţieze proiecte de legi atât pentru buget, cât şi pentru ratificarea unor tratate internaţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Noi explozii de dispozitive în Liban
-
România ar putea găzdui facilităţi de instruire în domeniul maritim pentru pregătirea personalului ucrainean
-
Noi dispozitive de comunicare folosite de Hezbollah au explodat în Liban. Zeci de persoane rănite
-
Daniel Fenechiu: PNL a depus un proiect de lege care să-i permită lui Klaus Iohannis să candideze la Senat
Proiectul este dezvoltat de consorţiul Nabucco Gas Pipeline International, din care fac parte companiile Transgaz Mediaş, OMV (Austria - acţionarul majoritar al Petrom), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania).
Gazoductul Nabucco urmează să transporte gaze naturale din regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu către Europa Centrală, prin Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria, pe o distanţă de 3.300 de kilometri.
Realizarea proiectului Nabucco va necesita investiţii în valoare totală estimată de aproape opt miliarde euro.
Capacitatea iniţială de transport a conductei este de 8 miliarde metri cubi/an şi este proiectată să crească la 31 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an, până în 2020. Spre comparaţie, consumul anual de gaze al României este de 17-18 miliarde metri cubi.
Lucrările de construcţie urmează să înceapă în 2011, iar intrarea în funcţiune a conductei este preconizată pentru 2014.
Preşedintele grupului austriac OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, a declarat, la sfârşitul lunii noiembrie, că proiectul Nabucco va înregistra întârzieri dacă până la finele anului 2010 nu vor fi încheiate primele acorduri cu furnizorii de gaze.
Construcţia gazoductului este sprijinită de Uniunea Europeană, pentru reducerea importurilor de gaze ruseşti.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO