Guvernul chinez a blocat preluarea China Oriental de către ArcelorMittal

Grupul ArcelorMittal a amânat preluarea unui pachet majoritar la producătorul de oţel China Oriental, pe fondul opoziţiei guvernului chinez faţă de controlul unei companii importante de către un investitor străin, potrivit cotidianului Financial Times.

22 afișări
Imaginea articolului Guvernul chinez a blocat preluarea China Oriental de către ArcelorMittal

Guvernul chinez a blocat preluarea China Oriental de către ArcelorMittal

ArcelorMittal, cel mai important producător de oţel din lume, ar putea să preia doar 30% din compania chineză deşi analiza posibilitatea achiziţiei unui pachet de 70%, a declarat Lakshmi Mittal, preşedinte şi acţionar majoritar al grupului, citat de publicaţia britanică.

"Am putea fi nevoiţi să ne mulţumim cu mai puţin decât doream (...) însă şi o participaţie de aproximativ 30% ne este utilă", a spus Mittal.

Guvernul chinez nu agreează ideea ca un important producător de oţel din China să fie controlat de o companie străină, a precizat preşedintele ArcelorMittal. China consideră domeniul de importanţă strategică pentru economia statului şi doreşte ca acesta să se dezvolte la nivel mondial.

În noiembrie 2007, ArcelorMittal a ajuns la o deţinere de 73% la compania China Oriental, listată la bursa din Hong Kong, în urma mai multor tranzacţii care necesitau aprobarea autorităţilor chineze. Pachetul de 73% are o valoare estimată la 1,7 miliarde dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici