Guvernul discută trecerea Registrului Comerţului la Ministerul pentru IMM

Guvernul analizează trecerea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la Ministerul pentru IMM, Comerţ şi Mediul de Afaceri, prin modificarea Legii camerelor de comerţ, fără ca Oficiul să mai fie preluat de Camera de Comerţ şi Industrie, variantă discutată anul trecut.

67 afișări
Imaginea articolului Guvernul discută trecerea Registrului Comerţului la Ministerul pentru IMM

Guvernul discută trecerea Registrului Comerţului la Ministerul pentru IMM

Ministrul pentru IMM, Comerţ şi Mediul de Afaceri, Constantin Niţă, a declarat agenţiei MEDIAFAX că a prezentat Guvernului, în şedinţa de marţi, un memorandum prin care a propus preluarea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei.

El a arătat că este normal ca Oficiul să fie trecut în gestiunea unui minister care coordonează politicile destinate companiilor şi mediului de afaceri şi a precizat că transferul va fi posibil prin modificarea Legii camerelor de comerţ.

"Trecerea Oficiul Naţional al Registrului Comerţului la Ministerul pentru IMM va fi analizată în continuare de Guvern", a spus Niţă.

Varianta ca Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) să fie transferat în coordonarea Ministerului pentru IMM a fost discutată de Guvern şi în luna februarie, surse oficiale declarând atunci agenţiei MEDIAFAX că raportul de subordonare a instituţiei va fi stabilit pe baza unei decizii politice luată în coaliţia PDL-PSD.

Anul trecut, în mandatul fostului Guvern, Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale a înaintat o propunere legislativă prin care Oficiul Naţional al Registrului Comerţului să treacă din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie, variantă în care a funcţionat până în 2002.

Potrivit Legii 129/2002, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului funcţionează în subordinea Ministerului Justiţiei, iar oficiile Registrului Comerţului se află în subordinea ONRC şi funcţionează pe lîngă fiecare tribunal. În cadrul oficiilor Registrului Comerţului de pe lîngă tribunale se află Birourile unice ca structuri ale oficiilor registrului comerţului, la acestea fiind delegaţi judecători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici