Guvernul Japoniei pregăteşte un pachet uriaş de măsuri pentru stimularea economiei

Planul de stimulare a economiei Japoniei trebuie să depăşească suma de 100 miliarde de dolari, spune un reprezentant al partidului de guvernământ, citat de Reuters.

334 afișări
Imaginea articolului Guvernul Japoniei pregăteşte un pachet uriaş de măsuri pentru stimularea economiei

Guvernul Japoniei pregăteşte un pachet uriaş de măsuri pentru stimularea economiei

Stimulentele economice promise de autorităţile Japonia trebuie să fie suficient de mari pentru a depăşi deficitul de producţie al economiei de aproximativ 15.000 de miliarde de yeni (100 de miliarde de dolari), a declarat duminică un înalt oficial al partidului de guvernământ.

„Decalajul produsului intern brut (PIB) al Japoniei este acum de aproximativ 15.000 de miliarde de yeni. Nu este suficient doar să umplem acest decalaj", a declarat Yoshitaka Shindo, preşedinte executiv interimar al consiliului de cercetare politică al Partidului Liberal Democrat (PLD), aflat la guvernare.

„Atât calitatea, cât şi mărimea sunt importante", a mai spus Shindo despre pachetul de măsuri, elaborat de administraţia premierului Fumio Kishida pentru a atenua lovitura dată de creşterea preţurilor la combustibili şi materii prime.

PLD i-a înmânat propunerea sa lui Kishida, liderul partidului, săptămâna trecută, a declarat Shindo la o emisiune a televiziunii publice NHK.

„Este important este să obţinem stabilitatea preţurilor. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să avem salarii mai mari", a adăugat Shindo.

Se aşteaptă ca guvernul să anunţe pachetul de stimulare până la sfârşitul acestei luni, în condiţiile în care yenul slab creşte presiunea asupra gospodăriilor.

Guvernul şi coaliţia de guvernare iau în considerare cheltuieli bugetare de peste 20.000 de miliarde de yeni (140 de miliarde de dolari) pentru a finanţa pachetul, a anunţat vineri agenţia de ştiri Kyodo. Pachetul ar putea fi chiar mai mare, având în vedere cheltuielile efectuate de autorităţile locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici