Guvernul modifică programul IMM Invest: "Sunt două bariere pe care le înlăturăm azi"

Guvernul modifică, în şedinţa de mierccuri, programul IMM Invest, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, precizând că vor fi înlăturate două bariere, respectiv renunţarea la garanţii din partea întreprinderilor şi eliminarea certificatelor CoVID.

10492 afișări
Imaginea articolului Guvernul modifică programul IMM Invest: "Sunt două bariere pe care le înlăturăm azi"

Guvernul modifică programul IMM Invest: "Sunt două bariere pe care le înlăturăm azi"

Premierul Ludovic Orban a menţionat că va fi discutată îmbunătăţirea reglementării pentru programul IMM Invest.

”Sunt două bariere pe care le înlăturăm azi, în urma discuţiei cu reprezentanţii sistemului bancar. Una dintre ele se referă la renunţarea cerinţa de instituire a ipotecii legat asupra universalităţii de bunuri mobile şi imobile aparţinând debitorului, ceea ce este un lucru pe care şi dvs l-aţi menţionat”, a spus Florin Cîţu.

Orban a afirmat că garanţiile ipotecare nu sunt necesare, în condiţiile în care creditele sunt garantate în proporţie de 80-90% de stat.

”A doua, ne-a fost sesizat că era un element de ambiguitate în ceea ce priveşte modul de a aproba, acel certificat CoVID”, a mai spus ministrul de Finanţe.

El a fost completat de Ludovic Orban, care a spus că programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectat de pandemie şi a cerut o grăbire a procedurii de acordare a creditelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici