Guvernul poate face ce vrea cu veniturile ce depăşesc înţelegerea cu FMI

Guvernul va putea cheltui discreţionar o parte din eventualele încasări peste nivelul de venituri convenit cu Fondul Monetar Internaţional, iar o altă parte o va economisi, a declarat, miercuri, şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

18 afișări
Imaginea articolului Guvernul poate face ce vrea cu veniturile ce depăşesc înţelegerea cu FMI

Guvernul poate face ce vrea cu veniturile ce depăşesc înţelegerea cu FMI (Imagine: Mediafax Foto)

"Guvernul va putea să cheltuiască cum vrea o parte din veniturile suplimentare faţă de prognoza actuală, iar o parte o va economisi", a spus Franks.

Anterior, oficialul FMI a confirmat, însă, că fondul de salarii pentru 2009 a fost îngheţat.

El a arătat că fondul public de salarii ar trebui sa scadă ca procent din Produsul Intern Brut (PIB) în perioada următoare, menţionând că în acest moment reprezintă aproximativ 8% din PIB.

Bugetul urmează să fie revizuit, iar noua ţintă de deficit va fi de 5,1% din PIB după standardele UE, respectiv 4,6% după metodologia românească.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici