Guvernul s-a obligat în faţa FMI să reducă pierderile brute ale companiilor monitorizate

Guvernul şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au convenit un grafic de limitare în 2010 a pierderilor fără subvenţii, taxe şi dobânzi, pentru cele zece companii de stat monitorizate, până la 1,3 miliarde lei la finele lunii martie şi la 2,6 miliarde lei la sfârşitul lunii iunie.

27 afișări
Imaginea articolului Guvernul s-a obligat în faţa FMI să reducă pierderile brute ale companiilor monitorizate

Guvernul s-a obligat în faţa FMI să reducă pierderile brute ale companiilor monitorizate (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Ţintele pentru primul şi al doilea trimestru au fost incluse în scrisoarea suplimentară de intenţie la acordul stand-by convenită cu FMI la începutul lunii februarie, obţinută de MEDIAFAX, iar următoarele praguri vor fi stabilite la viitoarea evaluare.

"Se va stabili o ţintă indicativă trimestrială pentru 2010 pentru soldul agregat operaţional (EBIT-eranings before interest and tax-câştiguri înainte de dobânzi şi impozite şi taxe), exclusiv subvenţii. Datele vor fi furnizate împreună cu rezultatele operaţionale de către companie. Ţintele pentru finele lunii martie 2010 şi finele lunii iunie 2010 vor fi - 1.381 milioane lei şi, respectiv, -2.619 milioane lei", se arată în document.

Lista companiilor cuprinde:

- Compania Naţională de Căi Ferate CFR

- Societatea Naţională de Transport CFR Călători

- Compania Naţională a Huilei

- Termoelectrica

- Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale

- Metrorex

- CFR Marfă

- Electrocentrale Bucureşti

- Societatea Comercială Electrificare CFR

- Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare

Guvernul şi FMI au convenit anterior ca evoluţiile financiare ale acestor companii de stat să fie monitorizate cu prioritate, în vederea reducerii volumului de subvenţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici