Guvernul suplimentează bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru continuarea proiectelor PNDL

Guvernul a aprobat miercuri, prin Hotărâre, suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei cu suma de 100 de milioane de lei pentru continuarea proiectele finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (etapele I şi II).

210 afișări
Imaginea articolului Guvernul suplimentează bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru continuarea proiectelor PNDL

Sursa foto: MediafaxFoto

Suma va fi alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021.

Decizia este necesară pentru se va asigura continuitatea derulării programului în perioada următoare, prin onorarea solicitărilor de transfer înregistrate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei până la data de 26 noiembrie 2021.

Fondurile alocate prin Hotărârea de Guvern vor fi distribuite comunităţilor locale pentru plata facturilor emise ca urmare a lucrărilor realizate în proiecte finanţate prin acest Program. Plăţile se fac în ordinea cronologică a solicitărilor şi facturilor depuse de comunităţile locale.

În cadrul PNDL etapa I, pentru perioada 2015-2023, sunt incluse la finanţare 4.509 de obiective de investiţii, cu o valoare de aproximativ 15,4 miliarde lei, iar 3.311 obiective de investiţii sunt finalizate. În cadrul PNDL etapa a II-a, pentru perioada 2017-2022, sunt incluse la finanţare 7.231 de obiective de investiţii, cu o valoare de aproximativ 30,97 miliarde lei, dintre care 2.941 obiective de investiţii sunt finalizate. Până în prezent, situaţia execuţiei bugetare a bugetului programului aferent anului 2021 este următoarea: PNDL I – suma alocată este de 519.950.000 lei, din care suma de 519.931.000 lei a fost transferată beneficiarilor; PNDL II – suma alocată este de 5.637.138.000 lei, din care suma de 5.636.795.000 lei a fost transferată beneficiarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici