Guvernul va aproba, vineri sau sâmbătă, bugetul pentru 2019

Executivul urmează să aibă o şedinţă, vineri sau sâmbătă, pentru aprobarea bugetului pentru anul 2019 au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. O şedinţă a birourilor permanente reunite va fi convocată cel mai probabil sâmbătă pentru stabilirea calendarului a spus Călin Popescu Tăriceanu.

692 afișări
Imaginea articolului Guvernul va aproba, vineri sau sâmbătă, bugetul pentru 2019

Guvernul va aproba, vineri sau sâmbătă, bugetul pentru 2019 - surse

Ar fi a doua întrunire a Guvernului în această săptămână, având în vedere că Executivul se reuneşte, miercuri, de la ora 14:00, în şedinţă pentru a dezbate şi adopta mai multe proiecte de hotărâre.

Despre bugetul pentru anul în curs preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că cel mai probabil sâmbătă va fi convocată o şedinţă a Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a stabili calendarul de dezbatere şi aprobare a bugetului de stat pentru anul 2019.

„Am făcut deja la nivelul Senatului convocarea sesiunii Senatului pentru data de 4 februarie. În această săptămână, sâmbătă mai mult ca sigur, vom avea o şedinţă a BPR în care vom stabili calendarul pentru dezbaterea şi aprobarea bugetului în Parlament”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament.

Totodată, surse politice au precizat, pentru MEDIAFAX, că timp de o săptămână, vor avea loc dezbateri pe buget în comisiile de specialitate ale Parlamentului, iar deputaţii şi senatorii pot depune de sâmbîătă până luni amendamente la proiectul legislativ. Votul final urmează să fie dat în Parlament pe data de 9 februarie, au adăugat sursele citate.

Ministerul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că proiectul de buget pe 2019 este construit pe un deficit bugetar de 2,55%. De asemenea, ministrul Finanţelor a mai afirmat că bugetul este construit pe o creştere economică de 5,5%.

În noul buget, Sănătatea şi Educaţia vor primi mai multe resurse, iar Apărarea 2%, conform ministrului Finanţelor. Sănătatea şi Educaţia vor primi mai multe resurse, iar Apărarea 2%, conform ministrului Finanţelor. De asemenea, noul buget prevede alocarea de bani pentru Autostrada Unirii şi pentru achiziţia unei aeronave pentru demnitari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici