Hidroelectrica a semnat un contract cu Hidroserv pentru modernizarea hidrocentralei Dăeşti

Hidroelectrica a semnat recent un contract de modernizarea a hidroagregatului 2 al Centralei Hidroelectrice Dăeşti, aflată pe cursul mijlociu al Râului Olt, în judeţul Vâlcea. Lucrările, în valoare de 24.851.428 lei, vor fi realizate de Hidroserv, potrivit unui comunicat remis vineri MEDIAFAX.

1585 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica a semnat un contract cu Hidroserv pentru modernizarea hidrocentralei Dăeşti

Hidroelectrica a semnat un contract cu Hidroserv pentru modernizarea hidrocentralei Dăeşti

”Hidroelectrica îşi continuă şi în anul 2020 programele de modernizare a centralelor hidroelectrice aflate în exploatare. Acesta este un punct foarte important din strategia noastră, pentru că, alături de dezvoltarea afacerilor, ne dorim securizarea obiectivelor din portofoliu. Am schimbat politica firmei inclusiv pe această zonă, astfel că modernizările aflate în plan se vor face cu echipamente similare sau compatibile pentru diverse obiective, astfel încât să scadă costurile de mentenanţă şi să fie asigurată interoperablitatea. Acelaşi lucru ne dorim să facem şi la Dăeşti, cu HA2, care trebuie să fie similar cu HA1, hidroagregat modernizat deja”, spune Bogdan Badea, director general al Hidroelectrica.

Hidroagregatul 2 al CHE Dăeşti, actualmente în exploatare, este de concepţie autohtonă şi a fost dat în folosinţă în anul 1976, acumulând până în prezent peste 176.000 de ore de funcţionare.

Uzura tehnică acumulată pe parcursul celor 44 de ani de viaţă a hidroagregatului impune realizarea de lucrări de modernizare astfel încât HA2 să poată intra într-un nou ciclu de funcţionare, potrivit companiei.

”Alături de contractul de mentenanţă în valoare de peste 711 milioane de lei pentru o perioadă de patru ani, pe care l-am semnat în decembrie 2019 cu Hidroserv, ne bucurăm să putem direcţiona către această companie indispensabilă nouă şi lucrări de modernizare. Face parte din efortul nostru de a păstra şi consolida echipa de specialişti a acestei societăţi şi de a accelera procesul de ieşire din insolvenţă a Hidroserv”, mai arată Bogdan Badea.

CHE Dăeşti este echipată cu două hidroagregate având turbine verticale Kaplan şi are o putere instalată de 37,8 MW (2 x 18,9). Producţia medie anuală de energie a CHE Dăeşti este de 107 GWh.

În cadrul acestul contract, Hidroserv va realiza lucrări ample de modernizare la turbina hidraulică, hidrogenerator, instalaţii auxiliare, panouri servicii proprii, automatizare şi monitorizare, potrivit Hidroelectrica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici