Hidroelectrica are un nou şef al Consiliului de Supraveghere

George Cristodorescu, director general adjunct în cadrul E.ON România până în luna septembrie, a fost numit marţi preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, se arată într-un comunicat transmis de producătorul de energie.

835 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica are un nou şef al Consiliului de Supraveghere

Un fost director în E.ON România a fost numit şef al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica

"Membrii Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica (...) s-au întalnit marţi, prima şedinţă de la numirea în funcţie, având pe ordinea de zi alegerea preşedintelui şi a comitetelor de lucru. Noul preşedinte al Consiliului de Supraveghere al societăţii a fost desemnat, cu unanimitate de voturi, George Cristodorescu (50 ani), cetăţean german cu domiciliul in România", se menţionează în comunicat.

Licenţiat în economie/administrarea afacerilor la Universitatea Worms din Germania, Cristodorescu a ocupat până în luna septembrie funcţia de director general adjunct în cadrul E.ON România.

AGA producătorului de electricitate a numit vineri cinci noi membri în Consiliul de Supraveghere (CS), iar doi au fost realeşi.

Noii membri în CS sunt Victor Cionga (fost director general al Bursei de Valori Bucureşti), Adrian Rusu, (director în Transelectrica), George Cristodorescu (fost director în E.ON România), Mihaela Preda (angajată la Direcţia de Privatizare din Departamentul pentru Energie) şi Gheorghe Ştirbu (director general al companiei farmaceutice Egis România).

Oana Truţă şi Adrian Groşan au fost realeşi.

Din CS nu mai fac parte Remus Borza (fost preşedinte), Remus Vulpescu, Elena Popescu şi Gabriela Sandu. Borza şi Vulpescu au anunţat anterior că nu vor mai candida pentru poziţii în CS.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, declara în 19 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că la 1 decembrie va fi numit un nou Consiliu de Supraveghere la Hidroelectrica.

Consiliul de Supraveghere supervizează activitatea Hidroelectrica, numeşte Directoratul şi aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli al producătorului de energie.

Capitalul social al Hidroelectrica este deţinut de stat (80,05% din acţiuni) şi Fondul Proprietatea (19,95%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici