HoReCa nu a scăpat de calvar. Antreprenorii din turism se aşteaptă la un an mai greu decât 2020

  • Antreprenori din industria turismului consideră că 2021 va fi un an mai dificil decât 2020
  • Industria depinde foarte mult de evoluţia pandemiei şi a campaniilor de vaccinare
  • Anul trecut au fost nevoiţi să îşi înceteze activitatea 245 de hoteluri şi pensiuni
  • Cele mai afectate hoteluri sunt cele din staţiunile balneare, care au centre spa
781 afișări
Imaginea articolului HoReCa nu a scăpat de calvar. Antreprenorii din turism se aşteaptă la un an mai greu decât 2020
După pierderi de 80% din cifra de afaceri în 2020, calvarul nu a trecut pentru HoReCa. Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, spune ca 2021 va fi un an mult mai dificil.
 
Industria HoReCa se aşteaptă la şi mai multe închideri în 2021. Explicaţia este simplă: antreprenorii au acumulat datorii în 2020 şi nu se vor putea susţine, dacă în continuare sunt inchişi sau functioneaza cu o capacitate de 30 sau 50%. Totuşi, evoluţia industriei depinde foarte mult de evoluţia pandemiei dar şi de campania de vaccinare.
 
Dacă vorbim de hoteluri şi pensiuni, aproximativ 250 şi-au încetat activitatea anul trecut. Majoritatea de 2-3 stele, conform INS. Cele mai afectate hoteluri sunt cele din staţiunile balneare, care au în continuare centrele spa şi de tratament închise, dar şi hotelurile dedicate turismului de business, care în această perioada au un grad de ocupaţie de 10-15%. Cu un asemenea procent nu se pot susţine pentru mult timp.
 
Iar dacă vorbim de restaurante, s-au închis aproximativ 10.000 în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici