Hotelierii din Grecia au scăzut tarifele cu 30%, în încercarea de a păstra turiştii

Hotelierii din Grecia au scăzut tarifele cu 30% în acest an şi au coborât preţurile la serviciile alimentare, în încercarea de a atenua reducerea numărului de turişti străini pe fondul crizei economice, a declarat agenţiei MEDIAFAX Grigoris Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Halkidiki.

67 afișări
Imaginea articolului Hotelierii din Grecia au scăzut tarifele cu 30%, în încercarea de a păstra turiştii

Hotelierii din Grecia au scăzut tarifele cu 30%, în încercarea de a păstra turiştii (Imagine: Andrei Iliescu/Mediafax Foto)

Potrivit lui Tassios, anul trecut au ajuns în Grecia circa 16 milioane de turişti străini, faţă de 16,5 milioane în 2008. Pentru acest an, autorităţile elene din turism estimează o scădere a numărului străinilor la 15 -15,5 milioane.

Şi numărul de români care şi-au petrecut vacanţa în Grecia a scăzut de la 450.000 în 2008 la circa 400.000 anul trecut.

"Pentru acest an ne aşteptăm la o scădere a numărului de turişti români cu 5-7%. În încercarea de a limita scăderea numărului de turişti, hotelurile din Grecia au redus tarifele cu 30%, în medie, în acest an, şi au micşorat şi preţurile la mâncare. Şi pentru perioada următoare, ca strategie, avem în vedere scăderea preţurilor", a spus Tassios.

Oficialul asociaţiei hotelierilor din nordul Greciei spune că majorarea TVA la cazare de la 19% la 21%, decisă recent, a fost suportată de către operatorii de turism.

"Nu criza ne-a afectat atât de mult, cât climatul negativ din Grecia şi grevele declanşate aici. Pe undeva, câştigătorul crizei a fost clientul, care a primit preţuri mai mici", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dimitris Melikokis, proprietarul agenţiei elene Meli Tours.

El spune că un avantaj pentru Grecia a fost în acest an că peste 100.000 de turişti israelieni care îşi programaseră vacanţele în Turcia s-au reorientat.

"Dintre ei, circa 30.000 şi-au redirecţionat vacanţele către Grecia, şi un număr şi mai mare s-a dus în Bulgaria", a afirmat Melikokis.

El a adăugat că dacă anul trecut un turist plătea în sezon circa 70 de euro pentru o noapte de cazare la un hotel de patru sau cinci stele, acum tarifele au scăzut la circa 50 de euro pe noapte.

"Din septembrie, cele mai multe hoteluri vor scădea din nou tarifele cu circa 25-30%", a mai spus proprietarul Meli Tours.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici