Huawei are probleme în încă o ţară europeană. Compania chineză, exclusă de la licitaţia pentru construcţia unui portal

Fiscul din Cehia a exclus Huawei de la licitaţia care privea construcţia unui portal, după ce autoritatea de supraveghere cibernetică locală a avertizat asupra unor ameninţări de securitate din partea furnizorului chinez, anunţă Reuters, citând ziarul Mlada Fronta Dnes.

2130 afișări
Imaginea articolului Huawei are probleme în încă o ţară europeană. Compania chineză, exclusă de la licitaţia pentru construcţia unui portal

Huawei are probleme în încă o ţară europeană. Fiscul a exclus compania de la licitaţia care privea construcţia unui portal

Europa a devenit un teren de luptă între Beijing şi Washington, care a impus restricţii asupra tehnologiei Huawei. Eliminarea companiei chineze din competiţie, pentru prima dată în Cehia, vine pe fondul acuzaţiilor că Beijingul foloseşte tehnologia în acţiuni de spionaj, fapt negat de companie.

Autoritatea cehă pentru securitate cibernetică a avertizat operatorii reţelelor şi alte instituţii cheie, în decembrie, asupra folosirii echipamentelor fabricate de Huawei şi de compania ZTE.

Înainte de aceasta, Huawei se plasa drept favorit în licitaţie.

Echipamentele Huawei nu au fost interzise sau excluse din programul de dezvoltare a reţelei locale 5G.

Huawei a fost susţinută public de preşedintele ceh Milos Zeman, care a promovat o colaborare strânsă cu China, în timp ce premierul Andrej Babis a solicitat o dezbatere pe tema securităţii cibernetice la nivel de Uniune Europeană.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici