IBM a depăşit Microsoft ca valoare de piaţă pentru prima dată în ultimii 15 ani. Compania, pe locul doi în lume în domeniul IT

Grupul IBM a depăşit Microsoft ca valoare de piaţă pentru prima dată din 1996 şi a urcat pe poziţia a doua în lume în rândul celor mai valoroase companii din IT, după Apple, transmite Bloomberg.

264 afișări
Imaginea articolului IBM a depăşit Microsoft ca valoare de piaţă pentru prima dată în ultimii 15 ani. Compania, pe locul doi în lume în domeniul IT

IBM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evoluţia indică schimbările din industria IT, inclusiv scăderea importanţei computerelor personale.

Valoarea de piaţă a IBM a urcat joi la 214 miliarde de dolari, în timp ce Microsoft a coborât la 213,2 miliarde de dolari.

La nivel global, IBM este a patra companie ca valoare.

Directorul general al IBM, Sam Palmisano, a vândut afacerile din domeniul PC-urilor în urmă cu şase ani pentru a se concentra asupra serviciilor şi a furnizării de software pentru companii. Deşi Microsoft si-a extins operaţiunile pentru a include jocuri şi publicitate, obţine cele mai importante venituri pentru programele Windows şi Office, destinate PC-urilor.

Acţiunile IBM au urcat cu 22% în acest an, în timp ce Microsoft a scăzut cu 8,8%.

Apple a depăşit în acest an Microsoft şi a ajuns la o capitalizare de 362,1 miliarde de dolari, fiind cea mai valoroasă companie din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici