Impactul economic al uraganului Sandy în SUA ar putea fi de 10-15 miliarde de dolari

Impactul economic al uraganului Sandy va putea fi calculat cu exactitate abia după trecerea acestuia, însă are potenţialul de a fi mai puternic decât uraganul Irene, care a avut anul trecut un impact estimat la 10-15 miliarde de dolari şi a intrat în Top 10 al celor mai distrugătoare furtuni.

691 afișări
Imaginea articolului Impactul economic al uraganului Sandy în SUA ar putea fi de 10-15 miliarde de dolari

Impactul economic al uraganului Sandy în SUA ar putea fi de 10-15 miliarde de dolari (Imagine: Shutterstock)

Sandy va încetini după ce va atinge uscatul, în noaptea de luni spre marţi în SUA, şi va afecta mai puternic marile oraşe din nord-estul SUA, între care New York, Boston, Philadelphia şi Washington DC/Baltimore, dar şi regiuni mai îndepărtate de coastă, a declarat Evan Gold, vicepreşedinte la Planalytics, companie care asigură servicii de evaluare a impactului schimbărilor de vreme asupra comportamentului consumatorilor.

De asemenea, uraganul ar putea cauza pagube şi în Canada, în oraşele Toronto şi Ottawa.

Potrivit estimărilor, uraganul va influenţa o treime din populaţia Statelor Unite.

În regiunile cel mai puternic lovite, impactul economic va fi determinat mai ales de pierderile din asigurări şi productivitatea mai redusă.

Cei mai mulţi dintre marii retaileri au cel puţin 10% din reţeaua de magazine în calea uraganului. Mai multe tipuri de afaceri sunt influenţate negativ puternic de evenimente precum Sandy. Cumpărătorii evită, de obicei, mallurile şi acordă o atenţie sporită produselor de strictă necesitate, în detrimentul celorlalte categorii.

Impactul asupra restaurantelor va fi mixt, cu posibile creşteri de vânzări pe segmentul fast-food.

Unele afaceri vor înregistra însă vânzări mai bune din cauza uraganului, afirmă Gold.

Este cazul retailerilor de bricolaj, al magazinelor alimentare şi benzinăriilor.

Uraganul Sandy ar putea afecta şi cheltuileile de sărbători, estimate să crească cu circa 4% la acest sfârşit de an. Astfel, mulţi dintre cei afectaţi vor trebui să-şi reevalueze bugetele, după cheltuielile suplimentare cauzate de uragan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici