Impozitul pe venitul agricol va fi anulat pentru fermierii afectaţi de calamităţi meteo în 2013

Impozitul pe venitul agricol va fi anulat, proporţional cu gradul de calamitate constatat, pentru fermierii care au desfăşurat anul trecut activităţi agricole şi care au suferit pierderi de venit, ca urmare a unor factori externi, a decis, miercuri, Guvernul prin ordonanţă de urgenţă.

170 afișări
Imaginea articolului Impozitul pe venitul agricol va fi anulat pentru fermierii afectaţi de calamităţi meteo în 2013

Impozitul pe venitul agricol va fi anulat pentru fermierii afectaţi de calamităţi meteo în 2013 (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Ordonanţa reglementează şi alte aspecte, precum excepţia în privinţa obligaţiei de desemnare a unui împuternicit de către contribuabilii care au obligaţii declarative şi nu au un domiciliu fiscal în România, posibilitatea emiterii şi comunicării actelor administrative fiscale şi în formă electronică, posibilitatea contribuabililor de a transmite la organele fiscale cereri ori alte acte procedurale, utilizând mijloacele de transmitere la distanţă, posibilitatea organului fiscal de a transmite, inclusiv în format electronic, la solicitarea altor autorităţi publice, documentele privind situaţia fiscală a unui contribuabil.

Ordonanţa mai prevede că acele creanţe stabilite de alte organe şi transmise spre recuperare Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) se includ în sfera de aplicare a eşalonării de plată, astfel încât vor constitui obiect al eşalonării toate obligaţiile de plată existente în evidenţa organului fiscal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici