În plină pandemie „exporturile Chinei continuă să sfideze aşteptările" crescând semnificativ

  • Exporturile Chinei au crescut pentru a treia lună la rând în august, eclipsând o scădere prelungită a importurilor, anunţă Reuters.
  • Exporturile au crescut în august cu e 9,5% faţă de perioada similară din 2019, au arătat datele vamale luni, marcând cel mai puternic câştig din martie 2019.
  • Valoarea a depăşit, de asemenea, aşteptările analiştilor care au anticipat o creştere de 7,1%, sub creşterea de 7,2% din iulie.
880 afișări
Imaginea articolului În plină pandemie „exporturile Chinei continuă să sfideze aşteptările" crescând semnificativ

În plină pandemie „exporturile Chinei continuă să sfideze aşteptările" crescând semnificativ

Importurile au scăzut cu 2,1%, comparativ cu aşteptările pieţei pentru o creştere de 0,1% şi prelungirea scăderii de 1,4% din iulie.

Exporturile puternice sugerează o redresare mai rapidă şi mai echilibrată pentru economia chineză, care îşi revine de la o scădere record în primul trimestru.

„Exporturile Chinei continuă să sfideze aşteptările şi să crească semnificativ mai repede decât comerţul global, câştigând astfel o cotă de piaţă globală”, a declarat Louis Kuijs de la Oxford Economics.

Performanţa exporturilor Chinei, stimulată de livrările record de consumabile medicale şi cererea robustă de produse electronice, nu a fost atât de grav afectată de încetinirea globală pe cât se temuseră unii analişti.

Cu toate acestea, unii analişti au avertizat că exporturile mai puternice reflectă parţial efectele de bază ale slăbiciunii de acum un an.

Importurile au scăzut în mod neaşteptat în contracţie, sugerând o cerere internă mai scăzută.

China a înregistrat un excedent comercial de 58,93 miliarde dolari luna trecută, comparativ cu prognozele privind un excedent de 50,50 miliarde dolari şi excedentul de 62,33 miliarde dolari înregistat în iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici