Încrederea americanilor în economie a scăzut în august la minimul ultimilor doi ani

Încrederea americanilor în economie a scăzut în august la cel mai redus nivel din peste doi ani, după ce Statele Unite au pierdut ratingul maxim "AAA" din partea Standard&Poor’s, iar indicii bursieri au înregistrat scăderi puternice.

88 afișări
Imaginea articolului Încrederea americanilor în economie a scăzut în august la minimul ultimilor doi ani

Încrederea americanilor în economie a scăzut în august la minimul ultimilor doi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele privind încrederea populaţiei, calculat de Conference Board, a coborât de la 59,2 puncte în iulie la 44,5 puncte. Analiştii nu se aşteptau ca declinul să fie atât de abrupt.

Temerile că Statele Unite ar putea să se îndrepte spre o nouă recesiune s-au amplificat.

Scăderea încrederii ar putea să îi determine pe americani să reducă cheltuielile de consum, deşi datele privind vânzările de retail nu au indicat încă o astfel de tendinţă.

"Trecem printr-o criză de încredere", a declarat Tom Porcelli, analist la RBC Capital Markets în New York.

Datele economice din acest an, de la producţia industrială şi până la piaţa muncii, au indicat mai degrabă un scenariu de creştere lentă, decât de contracţie a PIB-ului.

Gennadiy Goldberg, analist la firma 4CAST din New York, crede că americanii nu au motive să fie optimişti.

Îngrijorarea privind perspectivele economiei americane a determinat Rezerva Federală să anunţe în această lună că va menţine dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero pentru cel puţin doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici