Încrederea consumatorilor americani a scăzut în august la minimul a peste trei decenii

Încrederea consumatorilor americani a scăzut la începutul lunii august la minimul a peste trei decenii, temerile legate de recuperarea economiei fiind amplificate de nemulţumirea populaţiei în privinţa politicilor guvernamentale, potrivit unui sondaj realizat de Reuters şi Universitatea din Michigan

102 afișări
Imaginea articolului Încrederea consumatorilor americani a scăzut în august la minimul a peste trei decenii

Încrederea consumatorilor americani a scăzut în august la minimul a peste trei decenii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele care măsoară încrederea consumatorilor s-a situat la 54,9 puncte la începutul lunii august, cel mai scăzut nivel din mai 1980. În iulie, indicele se afla la 63,7 puncte. Analiştii consultaţi de Reuters anticipau un declin uşor al indicatorului, la 63 de puncte.

Şomajul ridicat, stagnarea salariilor şi dezbaterile prelungite privind majorarea plafonului de îndatorare al SUA au speriat consumatorii. Sondajul a fost realizat înainte de retrogradarea ratingului SUA de către agenţia Standard&Poor's.

"Niciodată în istoria acestor sondaje nu au mai fost atât de mulţi consumatori care să menţioneze rolul negativ al autorităţilor", a afirmat directorul sondajului, Richard Curtin.

Indicele privind aşteptările consumatorilor a coborât de la 56 puncte în iulie la 45,7 puncte, de asemenea minimul din mai 1980.

Două treimi din americanii chestionaţi consideră că situaţia economică s-a înrăutăţit recent şi trei sferturi se aşteaptă la condiţii dificile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici