Industria auto din SUA are cel mai bun an din 2008

Industria auto din Statele Unite are cel mai bun an din 2008, cu vânzări totale estimate la 12,8 milioane de automobile, reuşind o revenire mai rapidă decât se aştepta datorită cererii solide după trei ani de amânare a achiziţiilor de către consumatori, transmite Bloomberg.

188 afișări
Imaginea articolului Industria auto din SUA are cel mai bun an din 2008

Industria auto din SUA are cel mai bun an din 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cererea ridicată a determinat în noiembrie cea mai rapidă creştere a vânzărilor auto din SUA de la expirarea programului "rabla" al guvernului american, în august 2009, fiind vizate atât maşinile mari, de tip pick-up, cât şi automobilele economice cu propulsie hibridă.

La doi ani de la ieşirea din faliment, General Motors şi Chrysler Group reuşesc să preia din cota de piaţă a rivalilor asiatici Toyota şi Honda.

Indicatorii încrederii consumatorilor în economie sunt în creştere, iar populaţia îşi înlocuieşte maşinile după ce au amânat cât mai îndelungat posibil achiziţiile.

Totodată, constructorii au renunţat la politica de preţuri extrem de scăzute adoptată în ultimii ani pentru a atrage clienţi. Cheltuielile de marketing sunt de asemenea în scădere, potrivit analiştilor.

Economistul şef al Ford SUA, Jenny Lin, declara la începutul lunii decembrie că vârsta medie a autoturismelor şi camionetelor uşoare aflate în circulaţie în Statele Unite a urcat la circa 10 ani şi jumătate, iar constructorii se aşteaptă la o manifestare tot mai accentuată a cererii acumulate.

În plus, cosumatorii ar putea fi încurajaţi de scăderea preţurilor la carburanţi, care se simte deja în vânzările de SUV-uri şi pickup-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici