Industria luxului va fi afectată serios de coronavirus

  • Bunurile de lux sunt o industrie de 1.500 de miliarde de dolari.
  • Consumatorii chinezi reprezintă 80% din creşterea pe piaţă.
  • Epidemia va reduce semnificativ cererea pentru aceste produse.
868 afișări
Imaginea articolului Industria luxului va fi afectată serios de coronavirus

Industria luxului va fi afectată serios de coronavirus

Producătorii de bunuri de lux, o industrie de 1.500 de miliarde de dolari, anticipează pierderi semnificative din cauza epidemiei de coronavirus, anunţă BBC.

Potrivit băncii de investiţii Jefferies, consumatorii chinezi reprezintă 80% din creşterea pe piaţă. Puterea consumatorului chinez a crescut în ultimul deceniu şi reprezintă acum 38% din industria modei mondiale. În comparaţie, în 2003, în timpul epidemiei Sars, consumatorul chinez a reprezentat doar aproximativ 8% din piaţă.

Au lansat avertismente de reducere a profiturilor companiile Burberry, Ralph Lauren, Coach şi Kate Spade, proprietarul Tapestry, Moncler şi Capri Holdings, firma mamă a unor mărci precum Versace, Michael Kors şi Jimmy Choo.

La Londra Fashion Week cumpărătorii chinezi au lipsit şi cel mai probabil nu vor fi prezenţi nici la Milano Fashion Week din 18 februarie.

În acelaşi timp unii retaileri îşi produc marfa în China şi colecţiile de primăvară şi vară sunt în pericol, din cauza întârzierilor în livrări.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lux,
coronavirus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici