Industria militară a Serbiei pare să se relanseze

Industria militară a Serbiei pare să se revigoreze, existând posibilitatea relansării proiectului tancului M-84, abandonat odată cu destrămarea fostei Iugoslavii, informează Financial Times în ediţia electronică.

227 afișări
Imaginea articolului Industria militară a Serbiei pare să se relanseze

Industria militară a Serbiei pare să se relanseze (Imagine: www. inetres.com)

Tancurile M-84 - copiate după modelul sovietic T-72 - au fost folosite de trupele kuwaitiene în conflictul cu armata irakiană. De asemenea, Belgradul furnizase armament în valoare de aproape două miliarde de dolari forţelor irakiene care au luptat cu Iranul în anii 1980.

Însă tancul M-84 nu a supravieţuit conflictelor iugoslave. Având componente produse în Serbia, Bosnia-Herţegovina şi Muntenegru, asamblat în Croaţia, tancul nu a mai putut fi fabricat după destrămarea fostei Iugoslavii.

În prezent, exporturile sârbe de armament par să se relanseze, existând speranţe chiar pentru reluarea proiectului tancului M-84.

Serbia se aşteaptă în 2010 la exporturi în valoare de aproape 500 de milioane de dolari, incluzând arme, echipamente militare şi tehnologie, oficialii sârbi deplasându-se în Orientul Mijlociu pentru relansarea fostelor relaţii comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici