Industria României intră la apă: Producţia a scăzut în aprilie faţă de martie cu 12,5%

Producţia industrială a scăzut în aprilie faţă de luna martie 2022 cu 12,5% ca serie brută şi a crescut cu 0,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

961 afișări
Imaginea articolului Industria României intră la apă: Producţia a scăzut în aprilie faţă de martie cu 12,5%

Industria României intră la apă: Producţia a scăzut în aprilie faţă de martie cu 12,5%

Conform INS, în aprilie, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 12,5%, ca efect al scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-16,0%), industria prelucrătoare (-12,4%) şi industria extractivă (-3,9%).

Ca serie ajustată, producţia industrială a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,7%, creştere susţinută de industria extractivă (+1,6%), industria prelucrătoare (+1,2%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,1%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) în aprilie 2022 a fost mai mică cu 8,8%, din cauza scăderilor înregistrate de: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,9%), industria extractivă (-11,3%) şi industria prelucrătoare (-8,1%). Ca serie ajustată, producţia industrială a scăzut cu 6,9%.

În primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada ianuarie-aprilie 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2,5%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,9%), industriei extractive (-3,8%) şi industriei prelucrătoare (-1,6%).

Ca serie ajustată, producţia industrială a fost mai mică cu 3,1%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici