Inflaţia în zona euro este în scădere, fiind la nivelul de 5,3%

Rata anuală a inflaţiei este în scădere în zona euro, fiind la nivelul de 5,3%, deşi rămâne mai ridicată decât valoarea optimă vizată de Banca Centrală Europeană (BCE), conform Oficiului pentru Statistică al Uniunii Europene.

384 afișări
Imaginea articolului Inflaţia în zona euro este în scădere, fiind la nivelul de 5,3%

În luna iulie, rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost, potrivit estimărilor, de 5,3%, în scădere de la 5,5% în luna iunie şi de la 6,1% în mai, anunţă Oficiul UE pentru Statistică (Eurostat), potrivit unui raport vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Deşi este în scădere, rata inflaţiei rămâne peste ţinta optimă de 2%, vizată de Banca Centrală Europeană (BCE).

În zona euro, cea mai ridicată inflaţie s-a înregistrat în iulie în Slovacia (10,2%) şi în Croaţia (8,1%), iar cea mai scăzută în Belgia, 1,6%.

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, săptămâna trecută, majorarea cu 0,25% a componentelor dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de contracarare şi stabilizare a inflaţiei în zona euro. Ratele dobânzilor principalelor operaţiuni de refinanţare, instrumentului marginal de creditare şi depozitelor au fost majorate până la nivelurile de 4,25%, 4,50% şi 3,75%, cu efect din 2 august 2023. Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a avertizat că există în continuare presiuni care ar putea genera creşteri ale preţurilor la energie şi alimente, inclusiv în contextul retragerii Rusiei din Acordul exporturilor de cereale pe Marea Neagră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici