Înmatriculările Dacia în UE au scăzut în septembrie

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi marca Dacia a scăzut în Uniunea Europeană, în luna septembrie comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, la aproximativ 15.300 unităţi, în timp ce piaţa UE a înregistrat cea mai severă contracţie din ultimii doi ani.

86 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările Dacia în UE au scăzut în septembrie

Înmatriculările Dacia în UE au scăzut în septembrie (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Grupul Renault, care include mărcile Renault şi Dacia, a consemnat un declin de 29,5%, la circa 76.600 unităţi. Marca Renault a afişat o scădere de 32,5%, la 61.250 înmatriculări, în timp ce Dacia a bifat o scădere de 14.4 la sută în ceea ce priveşte numărul înmatriculărilor.

Volkswagen, cel mai mare producător european de automobile, a livrat 261.800 automobile în UE în septembrie, în scădere cu 8%, în timp ce marca Skoda a înregistrat o scădere de 4,3%, la 42.300 unităţi.

Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în septembrie cu 8,1% pentru mărcile grupului francez PSA Peugeot Citroen, la 119.500 unităţi, în timp ce General Motors a consemnat un declin de 16,2%, la 93.700 unităţi.

Pentru Ford, numărul livrărilor a scăzut cu 14,9%, la 90.400 unităţi.

Numărul înmatriculărilor de automobile noi a scăzut în UE în luna septembrie cu 10,8%, la 1,09 milioane unităţi.

În primele nouă luni ale anului, piaţa UE s-a restrâns cu 7,6%, la 9,36 milioane unităţi.

Marca Dacia a consemnat în primele nouă luni 175.250 înmatriculări de autoturisme noi în UE, în scădere cu numai 2,6% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici