Înmatriculările de maşini noi din Germania au scăzut în ianuarie la minimul ultimilor 20 de ani

Numărul înmatriculărilor de automobile noi din Germania, cea mai mare piaţă auto a Europei, a scăzut în ianuarie pentru a doua lună consecutivă, cu 4,2%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, la 181.500 de unităţi, cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani.

71 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările de maşini noi din Germania au scăzut în ianuarie la minimul ultimilor 20 de ani

Înmatriculările de maşini noi din Germania au scăzut în ianuarie la minimul ultimilor 20 de ani (Imagine: Mediafax Foto)

Datele au fost furnizate de asociaţia germană a producătorilor auto străini, VDIK. Numărul de înmatriculări s-a redus în ianuarie cu toate că vânzările auto au scăzut cu 14% în aceeaşi lună din 2009. Înmatriculările s-au diminuat cu 5% în decembrie, primul declin anual din ultimele 11 luni.

Cererea de pe piaţa auto din Germania a scăzut accentuat după ce programul autorităţilor de reînnoire a parcului auto a rămas fără fonduri la începutul lunii septembrie 2009. Programul dispunea de resurse de cinci miliarde de euro.

Acelaşi trend s-ar putea face simţit în acest an şi pe alte pieţe auto europene, notează Reuters.

Vânzările auto au crescut semnificativ luna trecută în Franţa, Italia şi Spania, susţinute de primele oferite de guvern celor care casează o maşină veche pentru cumpărarea alteia noi. Situaţia s-a putea înrăutăţi, însă, pe aceste pieţe după ce programele de casare îşi vor epuiza fondurile.

VDIK a estimat în decembrie că înregistrările de maşini noi din Germania vor scădea de la peste 3,8 milioane de autovehicule în 2009 la 2,8-2,9 milioane în 2010. Anul trecut, subvenţiile acordate de guvern au ajutat la creşterea pieţei cu 23%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici