Inovaţie în România. A fost lansat primul bancomat pentru retragerile de numerar 100% contactless

Banca Transilvania (BT), cea mai mare ban­că de pe piaţa locală, a dezvoltat un banco­mat la care clienţii băncii pot face re­trageri de numerar contactless cu telefonul, acce­soriile BT Play, cardu­rile constact­less şi cu NEO private beta.

2865 afișări
Imaginea articolului Inovaţie în România. A fost lansat primul bancomat pentru retragerile de numerar 100% contactless

Banca Transilvania (BT), cea mai mare ban­că de pe piaţa locală, a dezvoltat un banco­mat la care clienţii băncii pot face re­trageri de numerar contactless cu telefonul, acce­soriile BT Play, cardu­rile constact­less şi cu NEO private beta.

„Clienţii Băncii Transilvania au ocazia să îşi gestioneze banii inclusiv printr-un ATM de ultimă generaţie, 100% contactless, fără fantă pentru card. Acesta se află în Bucureşti, la Prome­nada Mall. Banii se pot re­trage cu telefonul, prin aplicaţia BT Pay şi Apple Pay, cu oricare dintre ac­cesoriile colecţiei BT Pay şi cu cardurile BT contactles. Noutatea este valabilă, de asemenea, pentru clienţii BT care folosesc aplicaţia NEO private beta“, a transmis banca. La finalul lunii iulie, Banca Transilvania a devenit prima bancă din România de la care clienţii pot retrage contactless bani de la bancomat cu telefonul sau cu cardul fără a fi introdus în fantă. În circa de trei luni, clienţii Băncii Transilvania au făcut peste 600.000 de retrageri contactless de la ATM.

Accesul contactless la bancomate oferă clienţilor aceleaşi funcţionalităţi ca şi până acum, cu excepţia activării cardului şi personalizării PIN-ului din motive de siguranţă.

Banca Transilvania oferă, prin co­lecţia BT Pay, o serie de alternative de plată contactless, de tip wearables: ceas, brăţară, sticker, aplicaţia BT Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay şi tastatu­ra/extensia BT Pay.

Banca Transilvania a raportat un profit net de 848 mil. lei în primul semestru (S1) al anului 2019, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici