Inspectorii Antifraudă ai Fiscului intensifică acţiunile de control în centrele angro

De la începutul lunii decembrie, inspectorii Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au verificat 224 de firme din centre angro situate în Bucureşti şi în zona limitrofă, precum şi în zonele de depozitare aferente, se arată într-un comunicat transmis luni de Direcţia Generală Antifraudă.

909 afișări
Imaginea articolului Inspectorii Antifraudă ai Fiscului intensifică acţiunile de control în centrele angro

Inspectorii Antifraudă ai Fiscului intensifică acţiunile de control în centrele angro

În cadrul controalelor, inspectorii Antifraudă au constatat contravenţii pentru care au dispus sancţiuni în valoare totală de peste 4,14 milioane de lei, constând în amenzi şi confiscări de sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri (articole de încălţăminte, îmbrăcăminte, jucării şi alte bunuri casnice).

„Monitorizarea şi controlul operativ al activităţii de comerţ au fost intensificate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, având în vedere numărul semnificativ de contribuabili care îşi desfăşoară activitatea într-o zonă delimitată, potenţialul economic al zonei şi informaţiile referitoare la lipsa de conformare (refuzul emiterii documentelor justificative pentru livrări de bunuri)”, se arată în comunicat.

Au fost monitorizate constant inclusiv astfel de centre angro, printre care se regăseşte şi complexul comercial „Dragonul Roşu”, precum şi contribuabilii care achiziţionează bunuri din centrele comerciale respective în scopul revânzării acestora în alte zone din ţară.

„Acţiunile de monitorizare şi control ale inspectorilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală vor continua atât pentru a creşte gradul de conformare fiscală şi a preveni evaziunea, cât şi pentru a descoperi şi sancţiona eventuale fapte ilicite”, precizează instituţia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici