INTERVIU | Brian Gallagher, preşedintele United Way Worldwide: „PIB creşte în România, dar întrebarea este dacă toţi oamenii au oportunitatea de a reuşi”

Guvernul României trebuie să fie cât mai transparent posibil, iar proiectele precum sistemul independent de justiţie sau eliminarea corupţiei din mediul de guvernarea trebuie să continue, a declarat Brian Gallagher, preşedintele United Way Worldwide, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

324 afișări
Imaginea articolului INTERVIU | Brian Gallagher, preşedintele United Way Worldwide: „PIB creşte în România, dar întrebarea este dacă toţi oamenii au oportunitatea de a reuşi”

INTERVIU | Brian Gallagher, preşedintele United Way Worldwide: „PIB creşte în România, dar întrebarea este dacă toţi oamenii au oportunitatea de a reuşi”

„Statele Unite au o datorie de 20.000 de miliarde de dolari. Fiecare ţară are problemele şi provocările ei. Lucrul pe care îl consider important este ca guvernul României să fie cât mai transparent posibil. Să facă administrarea guvernului etică şi transparentă. Când România s-a alăturat Uniunii Europene şi a creat sistemul independent de justiţie, când s-a concentrat pe eliminarea corupţiei din mediul de guvernare şi din cel de afaceri... aceste lucruri trebuie să continue şi se aplică tuturor guvernelor. Dacă oamenii nu pot vedea şi nu pot avea încredere că guvernul lucrează corect, atunci nu vei avea succes. Produsul Intern Brut creşte în România, dar întrebarea devine dacă toţi oamenii au oportunitatea de a reuşi”, a declarat Gallagher.

„Multe dintre reformele care s-au întâmplat sau se întâmplă în România sunt încă tinere şi când eşti tânăr, lucrurile sunt confuze”, a adăugat preşedintele şi directorul general al United Way Worldwide, cea mai mare organizaţie non-profit din lume finanţată din fonduri private.

Brian Gallagher susţine că instituţiile ţării trebuie să lucreze pentru indivizi. În caz contrar, succesul unei ţări şi al economiei va fi pe termen scurt. „Reformele trebuie să se concentreze pe modul în care guvernul, instituţiile şi organizaţiile non-profit lucrează pentru indivizi. Dacă vrei să creşti în continuare şi să ai valoare, trebuie să te concentrezi mai puţin pe tine, ca instituţie, şi mai mult pe modul în care asiguri succesul indivizilor. Oricare dintre noi încearcă să lucreze într-un mediu netransparent, nu va avea succes pe termen lung, pentru că toată lumea are acces la informaţii. Trebuie să fii transparent. Trebuie să poţi trăi într-o lume transparentă. Altfel, nu vei avea succes pe termen lung, ci doar pe termen scurt. Despre această reformă vorbesc”, a explicat Gallagher.

Brian Gallagher şi-a început cariera în United Way în 1981 ca stagiar în management şi a preluat diferite roluri în mai multe organizaţii United Way din Statele Unite, printre care şi pe cel de preşedinte al United Way Ohio Central din Columbus. În 2002, a devenit preşedinte şi director general al United Way America. În 2009, sub conducerea lui Gallagher, United Way America şi United Way International s-au unit pentru a crea United Way Worldwide.

Cu peste 2,8 milioane de voluntari şi 9,7 milioane de donatori la nivel mondial şi reuşind să strângă peste 5,3 miliarde de dolari în fiecare an, United Way este cea mai mare organizaţie non-profit din lume.

Evenimentul United Way Worldwide Roundtable on Philanthropy are loc în perioada 27-29 septembrie, la Bucureşti şi reuneşte donatori şi voluntari care contribuie la programele United Way. Tema mesei rotunde de anul acesta este inegalitatea economică şi socială.

Interviul va fi publicat integral joi, la ora 13.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici