Iohannis: CE va veni cu o propunere într-o săptămână. Nu putem trece iarna cu preţuri în creştere

Comisia Europeană s-a angajat să propună într-o săptămână soluţii la creşterea preţurilor la energie electrică, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis.

2281 afișări
Imaginea articolului Iohannis: CE va veni cu o propunere într-o săptămână. Nu putem trece iarna cu preţuri în creştere

Iohannis: CE va veni cu o propunere într-o săptămână. Nu putem trece iarna cu preţuri în creştere

„Am avut o primă discuţíe despre preţurile la energie, în special preţurile la electricitate, şi am convenit să urgentăm toate demersurile. Comisia s-a angajat şi ne aşteptăm să vină foarte repede, în maxim o săptămână, cu o abordare propusă de Comisie”, a declarat Klaus Iohannis, la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.

Acesta a precizat că „nu putem să trecem iarna cu preţuri în creştere la electricitate”.

România şi alte patru ţări au cerut cer reforme şi o abordare comună în UE pe piaţa gazelor şi a energiei electrice. Reprezentanţii celor cinci state au semnat o declaraţie comună în cinci puncte.

Documentul este semnat de miniştrii guvernelor din România, Spania, Franţa, Cehia şi Grecia. Aceştia au constatat că preţul gazului şi preţurile angro ale energiei electrice au crescut dramatic în ultimele luni devenind o povară considerabilă pentru gospodării şi pentru companii, cu un impact deosebit de intens asupra celor mai vulnerabili şi asupra IMM-urilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici